Martta Kärkkäisen muistelmateos Työtä aamusta iltaan on julkaistu 28.11.2022 Pääkkösen sukuseura onnittelee hienosta kulttuurityöstä

  Kuhmon Vieksillä syntyneen ja Kajaanissa pitkän uran yrittäjänä tehneen Martta Kärkkäisen muistelmat Työtä aamusta iltaan julkaistiin Kajaanissa maanantaina 28.11.2022. Martta Kärkkäinen tunnetaan lasiliike Lasi-Kärkkäisestä, jonka hän omisti ja jossa hän työskenteli yli 40 vuotta.

 Muistelmat kattavat 80 vuoden ajanjakson 1940-luvulta ja aina 2000-luvulle. Martta (os. Pääkkönen) lähti kohti omaa elämäänsä tiettömän taipaleen takaa Vieksin Huuhilonkylältä vain 15-vuotiaana. Harteilla oli äidiltä lainattu villatakki ja mielessä vakaa päätös, että hän elättäisi itsensä ja saisi vielä vaatteet päällensä.

 – Päällimmäisenä eletystä on kiitollisuus. Vaikka elämäni on ollut työntäyteistä ja raskasta, siinä on ollut ilonhetkiä. Eihän sitä muuten olisi jaksanut, Martta Kärkkäinen, 82 v., toteaa kirjan esipuheessa.

 Kirjassaan Martta Kärkkäinen muistelee elämää Huuhilonkylällä ja tarinoi edesmenneistä sukumme henkilöistä. Mielenkiintoisesti kirjoitetun tekstin lomassa on myös viehättäviä vanhoja valokuvia.